понеделник, 28 декември 2009 г.

Ал-Уалид бин Талал

Принц Ал Уалид бин Талал купува най-луксозният самолет














Саудитският милиардер, който притежава известния лондонски хотел “Савой”, си подари нова “играчка”, която ще покрие със златно фолио. Принц Ал-Уалид бин Талал бин Абдул Азиз ал-Сауд плати 315 милиона долара за новия “суперджъмбо” на “Еърбъс” и ще похарчи допълнително над 175 милиона, за да го пригоди към екстравагантния си вкус – в това число и близо 60 милиона долара за покриването на машината със златно фолио.
52-годишният принц Уалид, когото списание “Форбс” поставя на 13 място в света по богатство, трябва да получи новия си самолет през 2010 година. Не е изненадващо, че в него няма да има икономическа класа, а на нейно място той е поръчал сауна и джакузи със сензори, които няма да позволяват водата да се разплисква при неочаквано накланяне на самолета.

Сред другите екстри са облицована в мрамор трапезария за 14 души, бар с драперии, наподобяващи пустинна шатра, киносалон с кожени седалки с цвят на пустинни дюни и фитнес зала със съоръжение “Наутилус”. В самолета ще има и поредица от спални, оборудвани с бани и тоалетни, като несъмнено тази за принца ще бъде най-пищна.
На новото “летящо килимче” на принц Уалид ще бъде инсталирана и отбранителна ракетна система за неутрализиране на евентуални нападения във въздуха. Докато новият “Еърбъс А-380” стане готов, саудитският милиардер ще трябва да се задоволява с досегашния си “Боинг 747”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар