вторник, 9 февруари 2010 г.

Маха ал Сyдаири




Плюсовете на това да си саудитска принцеса не винаги са много. В страната на петрола и ограниченията парите не спасяват от скуката, а на жените им липсва свобода. Дори и в 2009 година.
Една от най-скандалните саудитски принцеси, които светът познава, е Маха ал Судаири, съпругата на вътрешния министър на Саудитска Арабия.

Още от 1995 година Маха се прочува в медиите. Скандално при това. Наред със задълженията й във Френско-арабския институт, който за кратко ръководи, Маха живее в абсолютен лукс, какъвто подобава на една съпруга на милиардер. Тя е заобиколена от слуги, но няма смирения нрав на саудитската жена. Маха обикаля света със своята свита от прислужници, слага фереджето само в родната си страна и пазарува с такива суми, че дори Парис Хилтън би й завидяла.

Тя става известна със скандал през 1995 година, когато срещу нея се води необикновен процес. Саудитската принцеса е обвинена в това, че е набила прислужницата си. Причината била, че Маха я заподозряла в кражба на 200 000 долара и ценни бижута. Но тъй като случката се развила извън Саудитска Арабия срещу принцесата е заведен процес и тя уви, го губи. От тогава Маха явно не си е взела особена бележка, защото днес, години по-късно след скандала, съпругата на един от наследниците на арабския престол, взе, че сътвори още по-голям скандал.

Драмата се разигра в Париж преди броени дни. Маха, известна с любовта си към шопинга направила дългове от 24 милиона долара в известни френски бутици и хотели, след което просто отказала да ги плати. В над 30 бутици и магазини, включително тези на Dior, бижутерската верига Chaumet, луксозната марка за белъо O Caprices De Lili и ексклузивния хотел Hotel de Crillon, принцесата просто се ползвала с абсолютно всички екстри, а като редовен заможен клиент никой не смеел да я попита кога ще плати. Днес Маха си почива в Four Seasons George V срещу 4000 долара на нощ. Част от акциите на известния хотел са собственост на племенника й, принц бин Талал, така че, дори там принцесата нямала никакво намерение да си плаща.





Няколко луксозни бутика в Париж заведоха дело срещу съпругата на вътрешния министър на Саудитска Арабия заради огромни суми за неплатени стоки, съобщи АФП.

Принцеса Маха ал Судаири купила бельо за 70 хиляди евро, което забравила да плати.

От друг магазин пък взела дрехи за 125 хиляди евро.

Дамата, която разчитала на дипломатическия си имунитет, била неприятно изненадана от съда, който издал заповед за отнемане на имуществото й.

Принцесата била принудена да изплати единия си борч, след като била посетена от съдия-изпълнител в луксозния хотел, в който живеела.

Хотелът, намиращ се непосредствено до "Шан-з-Елизе", бил собственост на племенника й.

Оказва се, че това съвсем не са единствените издънки на стиснатата госпожа.

През 1995 г. в щата Флорида, САЩ, тя е била обвинена в побой срещу свой слуга, когото заподозряла в кражба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар